Management Reporting – Corporate and Management Accounting MCQ

Students should practice Management Reporting – Corporate and Management Accounting CS Executive MCQ Questions with Answers based on the latest syllabus.

Management Reporting – Corporate and Management Accounting MCQ

Question 1.
Which of the following is a kind of information report?
(A) Trend reports
(B) Analytical report
(C) Activity reports
(D) All of the above
Answer:
(D) All of the above

Question 2.
Management reporting can be performed as_____
(A) Internal reporting
(B) External reporting
(C) Both (A) & (B)
(D) None of the above
Answer:
(C) Both (A) & (B)

Question 3.
The backbone of any organization is _____
(A) Information
(B) Employee
(C) Management
(D) Capital
Answer:
(A) Information

Question 4.
Which of these is usually written in a form of a memorandum?
(A) Informal reports
(B) Formal reports
(C) Professional reports
(D) Business reports
Answer:
(A) Informal reports

Question 5.
Which of the following is a type of matter that may be covered in a special report?
(A) Feasibility study for a project
(B) Cost reduction schemes information
(C) Data on make or buy decision
(D) All of the above
Answer:
(D) All of the above

Question 6.
_____are to be presented after making an investigation of the problem which requires to be investigated.
(A) Memorandum
(B) Special reports
(C) Summary
(D) Special facts
Answer:
(B) Special reports

Question 7.
_____is a very important method of presenting information to the management in a pictorial manner and attracts the eye of the recipient more quickly and forcibly.
(A) Tabular Reports
(B) Descriptive Reporting
(C) Graphic Presentation
(D) All of the above
Answer:
(C) Graphic Presentation

Question 8.
____ are presented in the form of comparative statements.
(A) Descriptive Reports
(B) Graphic Presentation
(C) Transactional Analysis
(D) Tabular Reports
Answer:
(D) Tabular Reports

Question 9.
Which of the following general the principle that is required to be followed while reporting?
I. Report should have a proper title.
II. Report should be in good form and should have subheadings and paragraphs.
III. Format of the report should be changed frequently.
IV. Report should factual.
V. Report need not save the time of the management.
Select the correct answer from the options given below.
(A) I and III only
(B) II & IV only
(C) II, III, and V only
(D) IV, I, and II only
Answer:
(D) IV, I, and II only

Question 10.
Collecting comments and suggestions from users to discover ways to continuously improve the data and process can be described as:
(A) Implementation
(B) Exception
(C) Feedback
(D) Order
Answer:
(C) Feedback

Question 11.
Which of these reports provides information without any evaluation?
(A) Informational
(B) Interpretative
(C) Routine
(D) Progress
Answer:
(A) Informational

Question 12.
___report provides rationed findings.
(A) Informative
(B) Interpretative
(C) Routine
(D) Progress
Answer:
(B) Interpretative

Question 13.
Which of these is not mentioned in a progress report?
(A) Name of project
(B) Right choice of instruments
(C) Nature of work
(D) Amount of work left
Answer:
(B) Right choice of instruments

Question 14.
Which of these is not a parameter of a formal report?
(A) Presentation
(B) Complaint
(C) Information
(D) Request
Answer:
(B) Complaint

Question 15.
Which of these reports is written before starting a new project?
(A) Feasibility report
(B) Periodic report
(C) Trouble report
(D) Progress report
Answer:
(A) Feasibility report

Question 16.
Which of these must never be a basis for a technical report?
(A) Facts
(B) Tests
(C) Personal prejudices
(D) Experiments
Answer:
(C) Personal prejudices

Question 17.
Reports present conclusions based on:
(A) Intuition
(B) Belief
(C) Impression
(D) Investigation
Answer:
(D) Investigation

Question 18.
Which of these is not a parameter of a report?
(A) Ability to acquire additional information
(B) Quality of additional information acquired
(C) Ability to arrive at a subjective evaluation
(D) Ability to provide worthwhile recommendations
Answer:
(C) Ability to arrive at a subjective evaluation

Question 19.
The chronological development of information in the body of the report is done according to the:
(A) Logical sequence of events
(B) Order in which events occurred
(C) Choice of the writer
(D) Collection of data
Answer:
(B) Order in which events occurred

Question 20.
Which of these must be avoided in a technical report?
(A) Facts
(B) Logical conclusion
(C) Objective evaluation
(D) Subjective evaluation
Answer:
(D) Subjective evaluation

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *